Hoppa till innehåll

Produkter

Perfektion.

Våra ostar görs på god mjölk från egna getter och på ekologisk mjölk från en grannbondes kor. Vi pastöriserar mjölken och gör därefter allt för hand på gammalt genuint vis. Ingredienserna är förutom mjölken, egentillverkad mjölksyrakultur, löpe, mögelkultur och salt.

Allt med perfektion – först ystningen i mejeriet och därefter hantering i mognadslagren, där rätt temperatur och luftfuktighet är mycket viktiga komponenter

Gårdsbutik

Väl inne i gårdsbutiken kan du glimta in i mejeriet bredvid, det ger en liten inblick i hur tillverkningsprocessen går till. Provsmaka av de goda ostarna, lyssna hur det går till och kanske får du chansen att träffa getterna. I butiken kan du även handla en omtyckt kallrökt och lufttorkadbocksalami samt produkter från andra småskaliga matproducenter.

Blekinges natur

Det Blekingska betet ger smakrika och fylliga ostar. Vi har kontroll på hela produktionskedjan från getterna och den mat vi ger dem till den färdiga osten. Samtidigt varierar betet över året liksom tillgången på sly vilket påverkar mjölken. Därför utmärker sig den gårdsproducerade osten med att smak och konsistens varierar.

Välkommen till Orranäs gårdsmejeri – nu har vi öppnat vår nya webbshop!

Genuint osthantverk från Blekinge , småskaligt/närproducerat

Till toppen